designer

.

profil.jpg
 
 

Hei! Jeg heter Marika, og er en grafisk designer bosatt i Oslo. Jeg fullførte Bachelor of Digital Media i Australia i 2016, og da jeg kom hjem startet jeg mitt eget foretak (marika studio). Siden da har jeg både vært fast ansatt og jobbet frilans med ulike oppdrag. Prosjektene har jeg skaffet via eget nettverk, og etter anbefaling fra fornøyde arbeidsgivere. 

 —  min ambisjon er å kunne jobbe med design som betyr noe, å være med på å skape noe som kan gjøre en forskjell. Nå er jeg på utkikk etter ny jobb der jeg forhåpentligvis kan sette meg inn i nye utfordringer, få mer erfaring, og bygge et enda større nettverk i den kreative bransjen.

 

 
 

visuell identitet  ·  redaksjonell design  ·  emballasje  ·  typografi  ·  fotoredigering

illustrasjon  ·  web design  ·  markedsføring

 

Utdanning

Erfaring

2016 · 2016

Griffith University

Bachelor of Digital Media 1-årig studie i Gold Coast, Australia. Med fordypning i «creative concience» design og kampanje, identitet og produkt design, typografi, redaksjonell design og illustrasjon.

 

2012 · 2015

Norges Kreative Høyskole

Grafisk Design Fagskoleutdanning - grunn utdannelse i grafisk design. Software utdanning, typografi, redaksjonell design, emballasje og identitet design. Reelle kundeforhold og bransje forståelse. Visuell presentasjon /showcase.

 

2007 · 2010

Rosenvilde VGS

Studiespesialiserende Formgivning. Generell studiekompetanse med tegning, form og farge. Kunsthistorie, maleri, arkitektur, sløyd, keramikk, grafisk, portrett, tegning og mote design.

 

Anerkjennelse

2016 Griffith Award for Academic Excellence  —

This award recognises consistent academic achievement in 2016 with a GPA of 6.0 or greater, which places me in the top 5% of students.

 

Verktøy

Adobe InDesign

Adobe Illustrator

Adobe Photoshop

Wacom creative tablet

Squarespace

Shopify

(lærer HTML & CSS @ codecademy)

 
 
 

2017 · 2017

Støttekomiteen for Vest-Sahara

Design av digital rapport for Støttekomiteen for Vest-Sahara. En rapport om norsk shipping, brudd på menneskerettigheter og Vest-Sahara. Rapporten ble laget i forbindelse med en event i regi av støttekomiteen.

 

2017 · 2017

Landsrådet for Norges barne- og undomsorganisasjoner

Design av rapport til trykk for LNU - Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner. En rapport om ungdom og demokrati i Skandinavia, statistikk som illustrerer oppmøte ved valgdag og andre samfunnspolitiske arrangementer i nordiske land. Rapporten ble laget til en internasjonal event for unge politisk aktive i Skandinavia.

 

2017 · 20 -

Stockberge AS

Identitet og web design for et nytt klesmerke - Hoodies & Such. Utforming av designmanual for produksjon av klær, logo og identitet design, nettbutikk i form av template via Shopify. Konsultasjon, rådgivning og markedsføring. H&S støtter en god sak, 30kr per solgte hoodie går til Kreftforeningen.

 

2017 · 2017

Det Norske Studentersamfund, Chateau Neuf Majorstua

Visuell identitet til STUDiO - Studentfestivalen i Oslo 2017, for Det Norske Studentersamfund /Chateau Neuf. Ansatt som PR manager og grafisk designer med ansvar for utvikling av festival identitet, promosjonelle flater, merchandise og web-design. I tillegg jobbet jeg som frivillig under festivalen, som fikk større satsing fra og med 2017.

 

2017 · 2017

Schage Eiendom AS

Under et vikariat hos Schage, fikk jeg muligheten til å designe årsrapporten 2016. Her fikk jeg erfaring med kommunikasjon og samarbeid mellom flere parter, og utforming av digital rapport fra tidligere design.

 

2016 · 2016

Internship  —  Liveworm Gold Coast, Australia

5 uker (100 timer) internship hos Griffith University’s grafisk design byrå, Liveworm. Hensikten med utplasseringen var å få kunnskap og erfaring om grafisk design bransjen. Liveworm er et byrå med mange ulike kunder både på campus og utenfor. Dette var en veldig god mulighet til å lære mer om hverdagen i et byrå. Vi lærte å jobbe med flere prosjekter over kort tid, dialog med kunder, fil behandling og klargjøring for trykk. Jeg jobbet både selvstendig og i samarbeid med byråledere og andre studenter.